Fonó Budai Zeneház

Parno Graszttal búcsúzott a nyártól a Fonó Terasz sorozat

2020. szeptember 07. 21:12 - Fonó Budai Zeneház

Oláh Józsi elszörnyülködött hangnemben dorgálta meg a Fonó közönségét, mielőtt belekezdett volna nyárzáró koncertjükbe, amint meglátta a sok babzsákban és innen-onnan szerzett széken kényelmesen elhelyezkedő rajongóit. Meg is kérdezte tőlük, hogy jártak-e már Parno Graszt koncerten, hiszen egy ilyen eseményen a második szám után általában már senki sem akar még ácsorogni sem... Nem is kellett annyit se várni, már az első szám alatt eltűnt az összes ülő alkalmatosság a pajtából, és mindenki táncra perdült. Nem győzte szedegetni a szanaszét hagyott székeket a buliba belefeledkezett emberek alól László Sándor, a zenekar menedzsere, aki elmondta nekünk, hogy már nagyon várták a Fonós koncertet, hiszen a nyári évad nyitásával, a Fonó lehetőséget nyújtott a zenekaroknak fellépésre egy olyan időszakban, amikor a koncertek nagy része egyik napról a másikra, a sok előzetes szervezői munka ellenére elpárolgott.

picifono_parno_graszt-10pici.jpg

 

A koncert előtt a zenekar beszélt nekünk erről a labiilis időszakról, amit nagyon nehezen éltek meg a létbizonytalanságba sodródott zenészek, viszont azt is elmondta, hogy jó oldalát is vélte felfedezni ezekben az 500 főre korlátozott muzsikálásokban, hiszen olyan eldugott, kis településekre eljutottak, ahol az utóbbi időben nem jártak, és olyan intim hangulatú zenélésekben volt részük, mint annak előtte, amikor még kisebb létszámú helyeken játszottak. Hihetetlen, de szívben és lélekben a közönség sokkal közelebb tudott kerülni a zenekarhoz a kötelező távolságtartás  ellenére is.

fono_parno_graszt-13pici.jpg

A Fonó nyitott pajtájában zajló koncertnek több apropója is volt. A legfontosabb talán, hogy ezzel zárta a a nyári időszakot a zenekar és a zeneház is. A Parno Graszt azonban még más meglepetést is tartogatott az ide érkezőknek. Vendégművészként megjelent a színpadon Szilágyi Tóni, fiatal erdélyi prímás. A közel kétórás koncert alatt garantáltan mindenki megmozgathatta tagjait, sőt aki elfáradt, és az új teraszt akarta élvezni, onnan is végignézhette a koncertet.

fono_parno_graszt-4pici.jpg

Oláh Józsi így beszélt a Fonó 25-ös évfordulójáról: „Születésnapja alkalmából teljesen felöltöztettétek, gyönyörű lett kívülről-belülről, teljesen boldogok vagyunk, hogy ilyen modern lett a Fonó. Itt kezdtük pályafutásunkat, és nekünk nagyon jó érzés idejönni. Én akárhányszor jövök ide, úgy jövök, mintha hazajönnék, teljesen az otthonunknak tekintjük a Fonót." Mi is visszavárjuk a hatalmas pályaívet befutó zenekart. November 6-án lesz is lehetősége mindenkinek újrázni! 

Szeptemberben is várjuk szeretettel közönségünket! Kiemelt rendezvénysorozatunk a Fonó25 Folkfőváros, 4 napos mulatozás  veszi kezdetét közel 50 művész produkcióját nézhetitek meg, és minden nap táncházba jöhettek a születésnapi események során!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fonoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2316188248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása