Fonó Budai Zeneház

(B)első körös Fonó25 filmpremier szombaton

2020. december 04. 14:50 - Fonó Budai Zeneház

Fonó25 - Érted vagyon az!

Itt a legújabb Fonó kisfilm! 

 

Ti, akik régóta követtek minket, és rendszeresen kitüntettek figyelmetekkel itt a Fonó Blogon, vagy más online felületeinken; Ti, akikért és akik miatt jött létre a Fonó, most Nektek szeretnénk kedveskedni. Érted vagyon az címmel mutatjuk be a Fonó 25 évének tiszteletére készült kisfilmünket a Fonó facebook oldalán szombaton este 8-kor. Minden követőnk első körben megtekintheti az online közvetítést.

img_7931.jpg

 

A Fonó 20. évfordulójára gyártott flashmob felvételének zajos sikere szinte kötelezte a Zeneházat arra, hogy a negyedszázados fennállási évet olyan filmmel zárja le, mely a Prima Primissima-díjas intézmény üzenetét hordozza magában.

img_7911.jpg

A zenei anyagot a kiadóhoz kapcsolódó zenészek alkották meg Horváth László produceri, valamint Kubinyi Júlia és Berecz István művészeti elképzeléseit követve: így a Szent Efrém Férfikar, a Bazseva zenekar, a Dalinda énekegyüttes mellett az anyag összeállításában még részt vett Dresch Mihály és Borbély Mihály közös formációja a Dresch-Borbély Quartet. De feltűnnek a vásznon olyan kiemelkedő népművészeti tehetségek is, mint Kacsó Hanga Borbála népdalénekesnő vagy a Fitos Dezső Társulat táncosai

img_7907.jpg

A forgatási folyamat hosszú időt vett igénybe, hiszen a járvány miatt többször újra kellett tervezni, szervezni a művészeket, de bízunk benne, hogy megérte a fáradtság, és sokakhoz eljut majd a film üzenete. A Fonó 25 évéről a megjelenés apropóján az intézmény igazgatója ezt nyilatkozta nekünk: 

"Talán legenda, de lehet, hogy csak a valóság!

A Fonó nem kevesebbet szeretne, mint kipréselni a magyar kultúra rejtett zugaiból mindazon értékeket, melyek hitelesítik a valóságot, ahol a zene az öröm, az épített örökség az érték, a természet maga a csoda, a hagyomány a tisztelet és a rácsodálkozás elementáris eredője!

img_7906.jpg

Tesszük ezt úgy, hogy a legtehetségesebbeknek, legjobbaknak, legnagyobbaknak nyújtunk kezet, velük kötünk szövetséget – mert valljuk, hogy az értékek mentén nincs árulás, csak életre szóló szövetség!"

Horváth László

img_7926.jpg

Nincs más hátra, mint szombat este 8-kor a Fonó facebook oldala elé leülni, kényelmesen hátra dőlni karosszékünkben, és elsőként élvezni az online bemutatóját ennek a szűk 10 perces filmes anyagnak, amely kizárólag a Fonóról szól. Az online vetítés itt lesz elérhető. 

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

 fono_25_2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fonoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5016318000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása